Raw materials,  

components 

and finishes 

Основни видове материали, компоненти и финишни обработки

АКАЦИЯ Е НАЙ-ТВЪРДОТО ПОЗНАТО ДЪРВО В ЕВРОПА

Съоръженият, които произвеждаме са направени от Акациеви стволове – най здравото познато дърво в Европа! Поставено в земята, то може да издържи до 40 г. без да изгние. Характерно за Акация, освен нейната дълготрайност е красивия и декоративен вид, както и аморфните форми с лека кривина на ствола. Тези свойства допринасят за естествен и красив вид в допълнение с дългосрочни експлоатационни качества и лесна подръжка.

ПАЛИСАДИ

Акациеви трупи са основнен матераил за направа на конструкции. Тъй като са здрави и красиви, те са много подходящи за производството на винаги уникално оборудване за детски площадки. Трупите, които ползваме, са с най-добро качество и се внасят от сертифицирани FSC източници.

Неръждаем 

обков и крепеж 

Неръждаеми винтове с торксова глава: 6*4,5/6*60/6*80 и др. – (KING INOX- ITALY)

- Неръждаема шпилка ф10,12 / AISI304

- Неръждаеми стопорни гайки / AISI304

- Неръждаеми шайби / AISI304

- Неръждаеми ринг гайки м10 / AISI304

- Неръждаема верига ф5/6

Пластмaсови тапи на всеки отвор

Неръждаемия крепеж е основна предпоставка за дълголетие и издържан външен вид. Вграждаме неръждаеми винтове, шпилки, гайки, планки, болтове и др., които ще гарантират  дълголетие без да губят външния си вид.

Люлки

Различни видове люлки с най-високо качество от типовете „гнездо“, плоска седалка или люлка за бебета. Плоските седалки са подсилени с алуминиева вложка. Вериги и конектори от неръждаема стомана или горещо поцинковани.

Въжени конструкции

Въжените конструкции са направени от акациеви стволове и полиамидно въже със стоманена оплетка, алуминиеви пресовки, полиамидни конектори и неръждаем обков. Те спомагат за развиване на динамична и интересена игра, която учи на ловкост, умения за баланс, фина моторика, подготвя детето за предизвикателства, но в контролирана среда.

Декорации за повече ефект

Естествено кривите форми на Акациевите стволове правят съоръженията причудливи за децата и създават в тях емоция, която ги пренася във вълшебните светове.

Покривите са изцяло направени от полуянова масивна дъска Акация, с  аморфна форма. Финишната обработка е с натурално парафиново масло OSMO  в цвят, което гарантира запазване цялостта и вида на изделието години наред.

Дръжки за  катерене

Дръжки изцяло изработени от пемза и с големина съответсваща на възрастта на ползвателите.

ФИНИШНИ ОБРАБОТКИ И ЦВЕТОВЕ

Дървото е естествен материал, с клетъчна структура, подобна на нашата кожа; може да поема и освобождава влага, то диша. За да се гарантира, че този обмен не е възпрепятстван, ние ползваме покрития, перфектно балансирани с характера на дървото. Osmo естествени финиши са базирани на масла и восъци, маслото прониква в дълбочин и защитава отвътре.Восъците представляват еластична, микропореста повърхност, които предпазват дървото от външни влияния. Дървесината остава естествено красива, защитена и издръжлива.

MENU

8000, Burgas

55 Kraina Str..

South Industrial Zone

BULGARIA

Tel: +359 890 511351

Tel: +359 876 214401 

e: office@robiforest.com

e2: sales@robiforest.com